Skola och utbildning

Grundskola – Gymnasieskola – Förskola – Vuxenutbildning – Skolskjuts – Särskilt stöd – SFI


Denna informationstjänst är särskilt framtagen för dig som arbetar med frågor kring barnomsorg och utbildning. Här kan du skapa en personlig bevakning på material från skolverket, läsa om nya ändringar i skollagen, hålla dig uppdaterad om domar i skol- och utbildningsrelaterade frågor m.m.

Vi har samlat det material du behöver i ditt arbete. Du får en tydlig översikt över vad som är väsentligt inom området och kan enkelt fördjupa dig i den information som är relevant för dig genom våra lagkommentarer, tidskrifter och digitala bibliotek. Vi håller dig uppdaterad med dagliga analyser av viktiga rättsfall och bevakning av relevanta nyheter från omvärlden.


TESTA KARNOV KOMMUN

Under området Skola och utbildning får du bl.a. tillgång till:

Karnov lagkommentar

Karnov lagkommentar till stort antal lagar, exempelvis Skollagen, Skolförordningen, Gymnasieförordningen m.fl.

Myndighetsmaterial

Myndighetsmaterial såsom exempelvis föreskrifter och allmänna råd från Skolverket och beslut från Skolinspektionen. Det finns även beslut från Skolväsendets överklagandenämd och beslut från JO och JK.

Samtliga domar

Samtliga domar från förvaltningsdomstolarna, inklusive förvaltningsrätterna.

Material från Skolverket

I tjänsten finns material från Skolverket, t.ex. Författningssamling, allmänna råd och juridisk vägledning.

Intuitiv sökfunktion

Med vårt enkla och effektiva sökverktyg kan du snabbt hitta och ta del av den information du söker. Du kan också bevaka din favoritsökning och få med nytt material varje gång du gör om sökningen.

Personalisera ditt Karnov

Personliga anteckningar i anslutning till lagrum med möjlighet att markera lagtext av särskilt intresse.

Skriv ut din utredning

Med vårt enkla och effektiva sökverktyg kan du snabbt hitta och ta del av den information du söker. Du kan också bevaka din favoritsökning och få med nytt material varje gång du gör om sökningen.

Behöver du hjälp att komma igång?


Vi har utbildningar både för dig som är ny användare och för dig som redan har använt Karnovs tjänster tidigare.

Du kan välja mellan två olika typer av utbildningar; anpassad utbildning eller öppen utbildning. Via webben eller ute på din arbetsplats, beroende på vad som passar bäst för dig och dina kollegor.


BOKA UTBILDNING