Karnov Group förvärvar delar av Wolters Kluwer


Författare: Karnov Group
Publicerad: 2018-09-26
Ämne: Nyheter, Press

Karnov Group har som tidigare meddelats i Wolters Kluwers pressmeddelande från den 25 oktober 2017, förvärvat delar av Wolters Kluwers svenska juridiska verksamhet och är nu ännu bättre representerat på den svenska marknaden med två starka varumärken, Karnov Group och Norstedts Juridik.

"Det är en historisk dag för Karnovkoncernens danska och svenska anställda. Under de senaste 20 åren har vi infört komplexa informationslösningar i en digital ålder. Förvärvet betonar att utvecklingen fortsätter och att vi har stora ambitioner för de tusentals rättsliga beslutsfattare som måste navigera i allt större mängd information varje dag", säger Karnov Groups koncernchef Flemming Breinholt.

Att kombinera kunskaper från båda företagen är ambitionen att erbjuda det absolut bästa i juridisk information. Större utbud, högre kvalitet och mer lättillgängligt.

Om betydelsen av köpet för de svenska kunderna, säger Flemming Breinholt:

"När transaktionen är verklighet i början av 2018 fortsätter arbetet att utveckla våra digitala tjänster och utöka våra relationer med branschledande experter. Vi ser fram emot att vara en del av denna utveckling."

 

Fakta om Karnov Group:

  • Karnov Group står bakom Skandinaviens största digitala informationstjänst för advokater, jurister, revisorer och andra beslutsfattare. Kända produkter inkluderar bl a Karnov Juridik, Karnov Kommun, Lexino och VJS utbildningar. Karnov Group publicerar också böcker och tidskrifter.
  • Karnovkoncernen har 170 anställda i Danmark och Sverige
  • Karnovkoncernen hade i 2016 en nettoomsättning på 422 miljoner sek
  • Karnov Group ägs av Five Arrows Principal Investments (FAPI), en del av Rothschild Group.

 

Kommentera